Breaking News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Αγγλία vs Ελλάδα

 

Η Αγγλία θα υποδεχθεί την Ελλάδα στο Γουέμπλεϊ το απόγευμα της Πέμπτης στον 2ο όμιλο της League B του UEFA Nations League. Τα Τρία Λιοντάρια είναι χωρίς μόνιμο προπονητή από τότε που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποχώρησε από την εθνική ομάδα μετά από οκτώ χρόνια, μετά την ήττα από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024 αυτό το καλοκαίρι. Οι δύο ομάδες, ισοβαθμούν στους έξι βαθμούς και η σημερινή αναμέτρηση Αγγλια — Ελλαδα, είναι μάχη πρωτοπόρων.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα υπό τον προσωρινό τεχνικό Λι Κάρσλεϊ είναι καλά. Η Αγγλία έχει δύο νίκες και μοιράζεται την πρώτη θέση με την Ελλάδα καθώς και οι δύο ομάδες έχουν συγκεντρώσει έξι βαθμούς. Τα Τρία Λιοντάρια κατάφεραν να κερδίσουν τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας με 2-0 χάρη στα γκολ που πέτυχαν δύο Ιρλανδοί, ο Ντέκλαν Ράις και ο Τζακ Γκρίλις.

Λίγες μέρες αργότερα, η Αγγλία σημείωσε άλλα δύο αναπάντητα γκολ για να κερδίσει τη Φινλανδία καθώς ο Χάρι Κέιν γιόρτασε την 100ή του εμφάνιση για την εθνική ομάδα, με δύο γκολ. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αλλά κρίνεται αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Ο Κέιν είναι πολύ σημαντικός, αλλά ο Όλι Γουότκινς ή ο Ντόμινικ Σολάνκε είναι και οι δύο σε καταπληκτική φόρμα αυτή τη στιγμή.

Τρεις παίκτες αποκλείονται σίγουρα λόγω τραυματισμών — ο Έζρι Κόνσα, ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ και ο Κόμπι Μέινου. Στα θετικά, οι Κάιλ Γουόκερ, Φιλ Φόντεν, Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Κόουλ Πάλμερ επιστρέφουν στην εθνική ομάδα.

Η Ελλάδα είναι επίσης με έξι βαθμούς μετά τους δύο πρώτους γύρους. Ακόμη περισσότερο, είναι κορυφαίοι χάρη στην ανώτερη διαφορά τερμάτων. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 κέρδισαν για πρώτη φορά την Ιρλανδία με 2-0 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Φώτης Ιωαννίδης και Χρήστος Τζόλης.

Στο δεύτερο ματς η Ελλάδα κέρδισε 3-0 τη Φινλανδία. Ο Ιωαννίδης ήταν «Παίκτης του αγώνα» αφού πέτυχε δύο τέρματα. Όπως είδατε, τρεις από τις πέντε εύστοχες προσπάθειες της Ελλάδας τον περασμένο μήνα ήταν από τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Ιωαννίδη.

Μόνο ο Μπένιαμιν Σέσκο από τη Σλοβενία ​​έχει περισσότερα σε ολόκληρη τη σεζόν 2024–25 Nations League — τέσσερα γκολ. Ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που αντικατέστησε τον Γκουστάβο Πογιέτ το καλοκαίρι, κάνει εξαιρετική δουλειά και οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι.

Ωστόσο, αυτός ο αγώνας είναι κρίσιμος για τις φιλοδοξίες της Ελλάδας. Ο 62χρονος Σέρβος προπονητής θα προσπαθήσει να τερματίσει το σερί 12 αγώνων χωρίς νίκη της Ελλάδας απέναντι στις πέντε πρώτες χώρες της κατάταξης. Όμως ο Γιοβάνοβιτς έχει τεράστιο πρόβλημα καθώς ο Ιωαννίδης τραυματίστηκε κατά την πρόσφατη σύγκρουση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Έχει μείνει εκτός αποστολής και ο Βαγγέλης Παυλίδης θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί, κυρίως επειδή έχει σκοράρει εκπληκτικά 80 γκολ σε τρεις σεζόν με την AZ Άλκμααρ στην Eredivisie πριν πάει στην Μπενφίκα αυτό το καλοκαίρι.

Προγνωστικά Αγγλία — Ελλάδα

Τόσο η Αγγλία όσο και η Ελλάδα θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένη ακόμα και με ισοπαλία, αλλά οι φίλαθλοι της Αγγλίας θα ζητήσουν νίκη. Τα Τρία Λιοντάρια κέρδισαν τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Φινλανδία, και οι δύο με το ίδιο αποτέλεσμα (2-0). Περιμένω άλλη μια τέτοια νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στην Ελλάδα στο Γουέμπλεϊ. Βασικός λόγος για την επιλογή μου είναι η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη. Έχει πετύχει τρία από τα πέντε γκολ της Ελλάδας μέχρι στιγμής και η απουσία του είναι τεράστιο χάντικαπ. Ο Ιωαννίδης είναι απλά αναντικατάστατος.

Αγγλία vs Ελλάδα Επιλογή: Αγγλία — 1,5 AH @ 1,93 στις στοιχηματικες εταιριες

Designed By Blogger Templates